szerző:
hvg.hu

A legtöbb esetben emberi mulasztás miatt sérül meg egy cég informatikai rendszere, vagy éri kibertámadás.

A Novell Magyarország szakértője szerint ma már nem emelhető ki olyan ágazat, amelyet jobban veszélyeztetne a kiberbűnözés, mint másokat, ráadásul a cégek sem igazán merik nyilvánossá tenni, ha történik velük ilyen – írja az inforadio.hu.

Hargitai Zsolt szerint mivel a számítástechnikai eszközök ma már különböző automatizmusok alapján működnek, kevesebbet hibáznak és megbízhatóbban működnek, mint az emberek. Az emberi hibákat pedig ki lehet használni különböző támadásokra.

Egyes felmérések szerint a biztonsági problémák közel kétharmada valamifajta felhasználói hibához, szándékos vagy véletlen károkozáshoz kapcsolódik – mondta Hargitai Zsolt, aki elmondta, ma már nem csak a bankok vannak veszélyben, minden szektor ki van téve a kibertámadásoknak.

A felmérések szerint évente a vállalatok körülbelül 60-70 százalékát éri kibertámadás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!