szerző:
hvg.hu

Tavaly átlépte a forgalom a teljes kiskereskedelem három százalékát.

Tavaly közel 300 milliárd forint értékben vásároltak a magyarok a "csomagküldő és internetes kiskereskedelemtől", és ez folyó áron 28 százalékos növekedés az előző évhez képest - írja elemzésében a Portfolio.hu.

A gyors bővülés eredményeképpen ennek az üzlettípusnak a részesedése a teljes kiskereskedelmi forgalomból egy év alatt 2,5-ről 3,1 százalékra emelkedett, és a következő években további dinamikus térnyerésre számíthatunk. Az évtized végére pedig már húsz forintból legalább egyet online vásárlás formájában költünk el - írja a lap. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!