szerző:
hvg.hu/MTI

Nem tudtak megegyezni a hitelezőkkel, elindult a felszámolási eljárás a Palóc Nagykereskedelmi Kft. ellen.

Felszámolás kezdődik a salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél, mert a csődeljárás ideje alatt a cég nem tudott megegyezni a hitelezőivel – jelentette be a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád megyei titkára. A cég a csődeljárás előtt a CBA korábbi franchise-partnereként Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, 1300 embert alkalmazott. A CBA Kereskedelmi Kft. tavaly szeptember közepén kizárta hálózatából.

Demeter László pontos összeget nem tudott mondani, de több milliárd forintosra tette a tartozás nagyságát bankok, kisbefektetők és beszállítók felé.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél 2016. szeptember 23-án rendelték el a csődeljárást. Az ezt megelőző hetekben már a szerződés szerinti bért sem tudták kifizetni: volt olyan dolgozójuk, aki az utazási költségtérítését nem kapta meg, valaki pedig arra panaszkodott, hogy hónapok óta nem fizették be utána a járulékokat. A cég már a csődeljárás előtti három évet is veszteséggel zárta, 2015-ben 1,9 milliárd forint mínuszt hozott. Márpedig a vonatkozó törvény értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat, amelyeknek két egymást követő üzleti évben a nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

Demeter László elmondta: a dolgozók jogos, munkaszerződésben rögzített követeléseit a felszámoló rendezi majd, a hitelezőket pedig vagyonértékesítéssel kívánja kifizetni a társaság.

A kft. boltjainak döntő többsége bérlemény, mintegy húsz saját tulajdonú üzlettel rendelkezik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!