szerző:
hvg.hu

Mexikóból származó vendégeket nem volt hajlandó kiszolgálni egy pincér, amíg nem mutatták be a papírjaikat.

Igazolják, hogy legálisan tartózkodnak az országban – ezzel a kéréssel lepte meg egy kaliforniai étterem pincére négy vendégét. A történet villámgyorsan elterjedt az interneten, a pincért pedig azóta ki is rúgták, az étterem vezetői pedig bocsánatot kértek.

Diana Carrillo, aki mexikói származású, de az Egyesült Államokban született, a testvérével és két barátjukkal ment el a Huntington Beach-en található étterembe. Mint elmesélte, amikor leültek a helyükre, a pincér anélkül, hogy egyáltalán köszönt volna, az állampolgárságukat igazoló papírt kért tőle. Első döbbenetében oda is adta neki az igazolványát, de amikor már a többiektől is papírokat követelt a pincér, inkább elmentek. A pincér azt mondta nekik: mielőtt kiszolgálja őket, tudnia kell, hogy valóban ottaniak-e. (Egyébként mind a négyen amerikai állampolgárok voltak.)

Sokan megkérdőjelezték a hír valódiságát, de az étterem vezetői megerősítették, valóban ez történt. Azt is felajánlották: a hétvégi bevételük tizedét egy olyan nonprofit szervezetnek ajánlják fel, amelyet az elüldözött vendégek kiválasztanak. Ők úgy döntöttek, hogy az Orange megyei bevándorló fiatalok egyesülete kapja meg a támogatást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!