szerző:
MTI

Több mint 20 százalékkal növeli az idén szállítási kapacitását a Wizz Air a Romániát érintő járatain – írta hétfőn a Ziarul Financiar című román napilap.

A Wizz Air összesen 7,6 millió helyet kínál idén a Romániát érintő járatain a tavalyi 6,26 millió után – idézte a gazdasági-pénzügyi újság a társaságot.

A Wizz Air tavaly a Romániát érintő járatain 23 százalékkal több, azaz 5,5 millió utast szállított, és ezzel megerősítette piacvezető helyét a román légi közlekedési piacon.

A lap szerint figyelembe véve a kapacitás több mint 20 százalékos bővítését, illetve amennyiben az idén is megőrzi a Wizz Air a tavalyi utaslétszám-növekedést, akkor az idén a cég 6,8 millió utast szállíthat.

Tavaly összesen 16,4 millió személy utazott repülővel a Romániát érintő valamennyi járaton.

A román légi közlekedési piacon a második helyet a Blue Air diszkont légi társaság foglalja el, amely tavaly 3,6 millió utast szállított, és ezzel megelőzte a Tarom román állami légitársaságot. A Blue Air az idén 5 millió utas szállítását tűzte ki célul. 

A Wizz Air 2011 óta piacvezető Romániában, addig a Tarom birtokolta a piac legnagyobb szeletét az utaslétszám alapján.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!