szerző:
hvg.hu

Digitális sírkövet dobott piacra egy maribori temetkezési vállalat, amiről nemcsak a név, a születés, halálozás derül ki, de akár videót, képeket, hosszabb szöveget is meg lehet jeleníteni.

A digitális sírkő sokkal több információ tartalmaz, mint egy klasszikus sírkő, amelyen a legtöbb esetben csak az elhunyt neve és születésének dátuma szerepel, valamint az, hogy mikor hunyt el - közölte a temetkezési vállalat. A digitális sírkő képernyőjén, amely formájában és méretében is egy márvány sírkőre hasonlít, csak a megboldogult alapvető adatai láthatók. Ám, ha valaki megközelíti a síremléket, a mozgásérzékelők aktiválják a szerkezetet, amely levetíti a benne tárolt digitális információkat, amelyet még maga az elhunyt vagy halála után családtagjai töltöttek fel. A helyi temetőben felállított prototípus napelemmel működik és rendkívül strapabíró - mondta a temetkezési vállalat képviselője a szlovén közszolgálati televíziónak. A megoldást az európai és az észak-amerikai piacra szánják, ami az árán is meglátszik: 3000 euróba - közel egymillió forintba - kerül; eddig ötven megrendelés érkezett a termékre - írja a vg.hu.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!