szerző:
hvg.hu

Várják a dolgozók a beígért 30 százalékos bérfejlesztést az MVM-nél, de a szakszervezet szerint két hónapja nem sikerül megegyezniük a menedzsmenttel, Seszták Miklós miniszter pedig nem válaszol a leveleikre. Péntekre tüntetést szerveznek az NFM elé, de termeléslassításra is készek, ha nem jön össze a megállapodás.

Két hónapja nem sikerül megállapodniuk a bérekről az MVM Csoport dolgozóinak és menedzsmentjének.

A szakszervezet emiatt tüntetést szervez március 31-re a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium elé, és felmerült a sztrájk gondolata is - írta az Indexvillamosenergia-ipari dolgozók szakszervezeti lapjában közölt interjújra hivatkozva.

Gál Rezső, az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség elnöke azt mondta, termelécsökkentéssel próbálnának a dolgozók nyomást gyakorolni a munkáltatóra. Pakson például 100 MW-os leterhelés szervezésén gondolkodnak.

Több állami cég már megadta a 30 százalék béremelést az alkalmazottaknak, ezt követelik az MVM csoport dolgozói is. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, aki a munkáltató képviselője, ennek csak valamivel több mint a felét adná meg, mondván, a cégnél már így is elég jók a bérek.

Gál Rezső elmondta, hogy a paksi atomerőmű fennállása óta a legnagyobb teljesítményt produkálta tavaly, és a teljes cégcsoport is túlteljesítette a 2016-os tervet. Seszták egyébként nem válaszolt a szakszervezet leveleire, csak a vagyonkezelő üzente meg, hogy túl sokat kérnek.

Gál szerint Sesztáknak azért nincs ideje elolvasni politikustársai nyilvános ígéreteit az állami szférában ígért 30 százalékos béremelésről, mert a kisvárdai stadion építésével van elfoglalva. A március 31-i tüntetésre

visznek magukkal egy benzinmotoros áramfejlesztőt Seszták Miklósnak, hogy egy esetleges villamosenergia-ipari sztrájk esetén is folytatódhasson a stadionprojekt Kisvárdán.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!