szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy különleges csokoládé és egy nyarat idéző málna verseng a világ legjobb fagylaltjának címéért.

A székesfehérvári/budapesti Damniczki Cukrászda málnafagylaltja és a gyenesdiási Bringatanya Fagyizó „il mio cioccolato” nevű kreációja nyerte a Gelato World Tour magyarországi versenyét, a júliusi olaszországi európai döntőn így ez a két édesség képviselheti Magyarországot.

A Carpigiani cég által szervezett versengés világdöntője szeptemberben lesz Riminiben, ezen a kontinensbajnokok versengenek majd a világ legjobb fagylaltja címért – mondta el a hvg.hu-nak Damniczki Balázs. A székesfehérvári cukrász fagylaltjáról is mesélt. A málnafagyi náluk több ízkombinációban is elkészült már (vörösboros málnájuk az év fagylaltja is volt), most a feketeteás verzióhoz került bergamott, hozzá pedig mandularopogós és pisztáciaöntet.

A Bringatanya fagylaltja sem kevésbé különleges: Sao Toméból származó kakaóból készült 70,5 százalékos étcsokoládé az alapja, amihez maracujagyümölcsöt tettek, a tetejére pedig karamellizált ostyalap és kakaóbabtöret került – tudtuk meg Somogyi Renátától.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!