szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy különleges csokoládé és egy nyarat idéző málna verseng a világ legjobb fagylaltjának címéért.

A székesfehérvári/budapesti Damniczki Cukrászda málnafagylaltja és a gyenesdiási Bringatanya Fagyizó „il mio cioccolato” nevű kreációja nyerte a Gelato World Tour magyarországi versenyét, a júliusi olaszországi európai döntőn így ez a két édesség képviselheti Magyarországot.

A Carpigiani cég által szervezett versengés világdöntője szeptemberben lesz Riminiben, ezen a kontinensbajnokok versengenek majd a világ legjobb fagylaltja címért – mondta el a hvg.hu-nak Damniczki Balázs. A székesfehérvári cukrász fagylaltjáról is mesélt. A málnafagyi náluk több ízkombinációban is elkészült már (vörösboros málnájuk az év fagylaltja is volt), most a feketeteás verzióhoz került bergamott, hozzá pedig mandularopogós és pisztáciaöntet.

A Bringatanya fagylaltja sem kevésbé különleges: Sao Toméból származó kakaóból készült 70,5 százalékos étcsokoládé az alapja, amihez maracujagyümölcsöt tettek, a tetejére pedig karamellizált ostyalap és kakaóbabtöret került – tudtuk meg Somogyi Renátától.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!