szerző:
hvg.hu

A juhászból lett üzletember a Facebookon jelentette be pénteken a nagy vételt.

„Visszavásároltuk a stadiont a Stadler alapítvány részére, az adásvételi szerződést aláírtuk” – közölte a Facebookon a korábban áfacsalásért elítélt vállalkozó. Azt is bejelentette, hogy rendezvényekre, konferenciákra és sportrendezvényekre is igénybe vehető lesz az akasztói aréna, sok konkrétumot azonban nem tudni.

A rangado.hu-nak Stadler József ugyanakkor elmondta, egy bizonyos összeg még mindig hiányzik ahhoz, hogy a Stadler-alapítvány teljes egészében a magáénak tudja a létesítményt. A juhászból lett börtönviselt vállalkozó éppen ezért várja a felajánlásokat, az adományozók különböző kedvezményeket ígér – pl. szállás, rendezvények, konferencia, éttermi szolgáltatás, üzleti találkozók 0-24 óráig, horgászat, reklámfelület elhelyezése. Stadler tisztázta, hogy saját csapatot már nem akar, de szeretné, ha lennének sportrendezvények a stadionban.

A tizenkétezres stadion 1993 és 1998 között a Stadler FC otthona volt, de mára leromlott állapotba került. Azt nem tudni, mennyiért vásárolta most vissza Stadler József. Az Index szerint korábbi hirdetésekben 220 millióért árulták az arénát a hozzá tartozó parkolóval és szállodával együtt.

A Blikk márciusban írta meg, hogy körülbelül egy évvel szabadulása után öt év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék Stadler Józsefet. A vádirat szerint 2007-2010 között hamis számlák felhasználásával, jogtalan haszonszerzés céljából adót kísérelt meg visszaigényelni, 420 millió adótartozással vádolják. A bírói tanács döntése szerint a 66 éves üzletember legkorábban büntetése felének letöltése után bocsátható szabadlábra. A lap úgy tudja: az üzletember és védője is fellebbez a döntés ellen, így a Szegedi Ítélőtáblán folytatódhat a több éve zajló ügy.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Vállalkozás

Bors: Újra csúcsra törne Stadler, már hétvégén szerbekkel üzletelt

Elmondása szerint máris kapott üzleti ajánlatot Szerbiából Stadler József, akit szombat hajnalban engedtek ki a nagyfai börtönből. A vállalkozó szabadulása után pezsgőt bontott és halászlevet evett Akasztón – írja a Bors. A lapnak mesélt arról is, hogy a rácsok mögött két agyvérzést élt túl.