szerző:
hvg.hu

Rekord: egymillió felett van az üres állások száma.

Az év elején csúcsot döntött az üres álláshelyek száma Németországban, az Institut für Arbeitsmarkt und Berufsforschung (IAB) számai szerint 1,064 millió embert keresek a cégek és szervezetek – írja az APA hírügynökségre hivatkozva a Die Presse.

Az ország nyugati fele messze több lehetőséget kínál, míg ott 824 ezer állásra vártak jelentkezőket, keleten mindössze 240 ezres volt az üresedés.

A pozíciók több mint kétharmada, 64 százaléka szakmunkás végzettséget követel meg, de 20 százaléka még azt sem. A meghirdetett állásoknak mindössze 16 százalékához kell felsőfokú végzettség.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!