szerző:
hvg.hu/MTI

Egy fontos lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy az EU Bírósága is kimondja: hagyományos taxitársaságként kell kezelni az Ubert.

Hagyományos közlekedési vállalatnak minősül az Uber, így hiába az innovatív koncepciója, érvényesíthető rá a hagyományos taxitársaságokra vonatkozó nemzeti szabályozás – foglalt állást az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka. Ez végleges bírósági ítéletnek még nem számít, a főtanácsnok csak indítványt adhat, ezt viszont a bíróság az esetek nagy részében el szokta fogadni.

Az Uber arról szeretné meggyőzni a luxembourgi székhelyű törvényszéket, hogy nem egy fuvarozó társaságnak számít, hanem digitális szolgáltatást nyújt. Ezzel eldőlhetne az a kérdés, hogy egy alkalmazásalapú startup mentesülhet-e a hagyományos vállalatok számára előírt szigorú szabályok alól.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!