szerző:
hvg.hu

Jövő évtől 8-15 százalékos kötelező szervízdíj bevezetését szorgalmazza a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) - írta a Világgazdaság.

A turizmus legnagyobb problémája a munkaerőhiány, amely már a menedzseri szinten is fenyeget, vagyis nincs más út, mint a komoly bérfejlesztés, amivel itthon, illetve az ágazaton belül lehet tartani a dolgozókat - közölte a VG szerint a Turizmus és profit 2017 című konferencián Flesch Tamás, az MSZÉSZ alelnöke.

Ennek fedezetét az áfa-csökkentés mellett a szervízdíj bevezetése jelentheti, amitől a szállodaszövetség alelnöke szerint transzaprensebb is lehet a vendéglátás.

Bár a napokban közzétett adótörvény-módosítási tervezetében nem szerepel a szálláshely-szolgáltatás 18 százalékos áfájának csökkentése, a szervezet tovább dolgozik és tárgyal a Magyar Turisztikai Ügynökséggel a ratifikálásra váró lobbianyag tartalmáról, amelyben 5+1 százalékos (5 százalék áfa és 1 százalék marketing hozzájárulás) javaslat szerepel - tette hozzá Flesch Tamás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!