szerző:
hvg.hu

Kijöttek a cég tavalyi adatai, mindenhol bővülés van.

A Waberer’s International Zrt. közzétette adatait a 2016-os üzleti eredményeiről. Az előző év azonos időszakához viszonyítva a bevétel 9,5 százalékos növekedéssel elérte az 572,4 millió eurót, a kamatfizetés, adózás és értékcsökkentési leírás előtti üzemi eredmény pedig 12,1 százalékkal bővült.

A cégnek tavaly a nemzetközi fuvarozásban átlagban 2970 kamionja rótta az utakat, 4074 sofőrrel, összesen 398,1 millió kilométert futva. A regionális szerződéses piacon (nagyrészt belföldön) 580 kamiont vezetett 719 sofőr, összesen 49 millió kilométeren.

Ez azt jelenti, hogy a nemzetközi fuvarozásban egy hónap alatt átlagosan 11,2 ezer kilométert futottak a szerelvények, belföldön pedig 7 ezret.

A sofőrök száma 454 fővel nőtt tavaly (ennél vélhetően jóval többet vettek fel, hiszen a szakmában nagy a fluktuáció, azaz sokan el is vándoroltak a cégtől).

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!