szerző:
hvg.hu

Egy bécsi kézsebész csapat nyolcórás műtét során varrta vissza a leszakadt ujjakat.

Mind az öt ujját elveszette egy magyar munkás egy múlt pénteki balesetben egy burgenlandi gyárban. Az ujjait a lemezmegmunkáló gép vágta le a rohrbachi gyárban. A férfi kikapcsolta a gépet, hogy állítson rajta valamit, de az újraindult.

Egy bécsi kórházban bravúrosan visszavarrták mind az ötöt, és a 43 éves férfi ma már újra tudja mozgatni az ujjait – írta a Nyugat.hu, sokkoló röntgenképet és képet is közzétéve a férfi kezéről. (A mi képünk azonban illusztráció.)

Alexander Meznik kézsebész főorvos praxisában is ritkaságnak számít egy ilyen bonyolult műtét: a nyolcórás operáció során előbb a csontokat, majd az inakat, idegpályákat, végül az ereket kötötték össze.

A férfi teljes felépülése tíz hónapig eltart majd.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Gazdaság

Magyar munkások Ausztriában: majdnem utolértük a törököket

Az osztrák munkaügyi szervezet adatai szerint szeptember végén 52 246 magyar munkavállaló dolgozott hivatalosan Ausztriában. Ez március óta 18, tavaly március óta 85 százalékos emelkedés. Létszámban a magyarok már erősen közelítenek a török munkavállalókhoz, és többen vannak, mint a lengyelek vagy a románok - írja a Privátbankár.