szerző:
hvg.hu

A nő egy brit étteremről, esküvői helyszínről írt kritikát a TripAdvisorra.

Sarah Gardner többször járt már a High Rocks étteremben, március 22-én azonban úgy döntött, túl kellemetlen élmény érte ott, ezért megosztja véleményét a TripAdvisoron. "Évek óta járunk ide a családommal. Úgy látom, a személyzet minden alkalommal egyre faragatlanabb" – írta, majd úgy folytatta, hogy arrogánsnak találja az ott dolgozókat, mintha szívességet tennének azzal, hogy kiszolgálják.

Az ételről is szót ejtett, szerinte a legjobb esetben is középszerű fogásokat szolgálnak fel a helyen, de mivel hasonló méretű hely nincs a környéken, valahogy túlélnek.

Nem sokkal ezután a nő kapott egy tizenegy oldalas levelet az étteremtől, amelyben elmondása szerint azzal fenyegették meg, hogy a jó hírnevük megsértése miatt bíróságra citálják az őket ért károk megtérítését követelve. A levél szerint a vendéglátóhelynek több tízezer fontos bevételkiesést okozott a negatív kritika. Arra is figyelmeztették volt vendégüket, hogy ha nem tesz eleget a dokumentumban foglaltaknak, akár le is csukhatják.

A High Rocks vezetője a The Daily Mailnek nyilatkozva közölte, hogy a nő nem evett náluk aznap, amikor a bejegyzést feltöltötte a TripAdvisorra. Gardner viszont azzal védekezett, hogy nem az épp aktuális véleményét fogalmazta meg, hanem az általános, több látogatás alatt kialakult benyomásait.

A nő az ügyvédi iroda levelére azt válaszolta, hogy őszinte kritikát írt, amelyre az étterem vezetősége válaszolhatott volna, így közzétéve a saját verzióját. Ehelyett jogi útra igyekezett terelni az ügyet.

A High Rocks egyébként meglehetősen magasra értékelt hely, a maximális 5-ből 4,5 csillaga van az TripAdvisor értékelőredszerében. Mindazonáltal nem Gardner az első, akit perrel fenyegettek a negatív értékelése miatt. Egy házaspár azt mondta, inkább törölték a véleményüket, amikor hasonló levelet kaptak a helyet képviselő ügyvédi irodától. Az iroda ugyanakkor tagadta, hogy az étterem bármelyik vendégével is felvette volna a kapcsolatot.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!