szerző:
MTI

A Toyota három másik autógyárral együtt kártérítésben állapodott meg a Takata légzsákok cseréje miatt ellenük az Egyesült Államokban indított gyűjtőperben.

A Toyota Motor Corp., a Mazda Motor Corp., a Subaru Corp. és a BMW AG 553 millió dollárt fizet a Takata hibás légzsákjainak a cseréje miatt az autótulajdonosokat ért kár kompenzálására.

A felperesek azért követeltek kártérítést az autógyártóktól, mert a hibás légzsákok cseréje alatt nem tudták használni az autóikat. 

A négy autógyár közleménye hangsúlyozza, hogy a megállapodás nem jelenti sem a felelősségük, sem a kártérítési kötelezettségük beismerését. 

A Toyota 278,5 millió dollárt, a Mazda 75,8 millió dollárt, a Subaru 68,26 millió dollárt, a BMW 131 millió dollárt fizet. 

Hasonló kártérítési per van folyamatban a Honda Motor Co., a Nissan Motor Co., és a Ford Motor Co.  ellen is, ezek azonban még nem állapodtak meg a felperesekkel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!