szerző:
hvg.hu

Egy 25 fős váci osztály 19 tagját bírságolták meg szegedi ellenőrök, mivel a kiránduló diákok nem helyi, hanem budapesti jegyeket érvényesítettek a villamoson.

Az osztálykirándulásra érkező gimnazista diákok osztályfőnöke egy szegedi újságárusnál vette a jegyeket, amelyeket a gyerekek a villamosra felszállva ki is lyukasztottak. A rövidesen feltűnő ellenőrök azonban felvilágosították őket arról, hogy nem szegedi, hanem budapesti vonaljegyekkel, tehát szabálytalanul utaztak, amiért büntetés jár, derül ki az RTL Klub Híradójának riportjából.

Az ellenőrök az egész osztályt leszállították, a pedagógus pedig hiába mutatta a néhány perccel azelőtt kiállított számlát a jegyvásárlásról: ő maga is akkor vette észre, hogy nem szegedi tiketteket kapott.

Mivel a diákok vitatták a büntetés jogosságát – és a fejenként 7 ezer forintos bírságot –, az ellenőrök rendőrt is hívtak a csoporthoz, így többüket igazoltatták is. Csak három órával később mehettek tovább a szállásukra.

Az osztályfőnök elmondta, hogy az ellenőröknek végül 19 lapot sikerült a 25 helyett kitölteniük, mert elfogyott a nyomtatványaik. A többieket elengedték, visszaadták a személyi igazolványukat.

A Híradó stábja megpróbálta kideríteni, hogyan történhetett ekkora tévedés, megkeresték az újságost is, akinél egyébként budapesti és szegedi jegyeket is lehet kapni. Kollégája azt mondta, a nő úgy emlékszik, hogy az osztályfőnök pesti villamosjegyeket kért tőle.

Az ellenőröket foglalkoztató cég írásban válaszolt az RTL Klub Híradójának kérdéseire. Azt közölték, hogy szerintük a kollégáik szabályosan jártak el, és helyesen szabták ki a büntetéseket. Hozzátették: méltányosságból nem engedhetik el a büntetést, ezt a szegedi önkormányzatnál kell kérvényeznie az osztálynak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!