szerző:
hvg.hu

Felfüggesztették a Konzum tőzsdei kereskedését, miután kiderült, hogy cég ma fontos döntésről fog tájékoztatást közzétenni.

Felfüggesztették a Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén, mert a kibocsátó érdemi bejelentésre készül.

A Konzumba az év elején vásárolta be magát Mészáros Lőrinc, a céget 75 százalékban a Mészároshoz és Jászai Gellérthez kapcsolódó tulajdonosi kör irányítja. A felcsúti polgármester három gyereke áprilisban került be a cég igazgatóságába.

A határozatot tőzsdenyitás előtt tették közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján, miután a Konzum arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy ma "olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!