szerző:
hvg.hu

Veszteséges élelmiszeráruház-láncot vett meg az internetes kereskedőcég.

Újabb lépést tesz a hagyományos kereskedelem irányába az Amazon: az internetes kereskedőóriás 13,7 milliárd dollárért (3770 milliárd forint) felvásárolja a Whole Foods üzletláncot. A felsőkategóriás élelmiszereket áruló, magát "Amerika legegészségesebb élelmiszerboltjaként" hirdető Whole Foodsért részvényenként 42 dollárt fizet az Amazon, ez 27 százalékkal magasabb ár a társaság csütörtöki záróárfolyamánál. Az Amazon kifizeti a cég adósságát is, enélkül 13,39 milliárd dollár az ár.

Az Amazon azt közölte, hogy a több mint négyszáz üzletből álló lánc neve marad Whole Foods Market, a vezérigazgató személye sem változik és a cég székhelye is ugyanott lesz, ahol eddig, a texasi Austinban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!