szerző:
hvg.hu/MTI

Negyvenegy év után bontotta fel főszponzori szerződését a gyorsétteremlánc a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal.

A felek úgy állapodtak meg, hogy azonnal megszüntetik az egyezséget, amelyből három évvel az eredeti határidő előtt lépett ki a McDonald’s.

Az amerikai cég egyike volt annak a 13 főtámogatónak, amelynek szerződése volt a 2018-as pjongcsangi téli és a 2020-as tokiói nyári játékokra. A szakítás nyomán azonban már csak a dél-koreai eseményen üzemeltet majd éttermeket az olimpiai parkban, emellett nemzeti együttműködő partnerként jelen lesz.

A multinacionális vállalat 1968 óta támogatta az ötkarikás játékokat, 1976 óta pedig egyik főszponzora volt.

Nem a McDonald’s az egyetlen nagynevű támogató, amely kiszáll a NOB támogatásából: a közelmúltban ugyanígy tett a Budweiser, a Citi, a Holton és az AT&T is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!