szerző:
hvg.hu

A sikeres dohány- és rádiós biznisz után filmes céget alapított Csetényi Csaba üzlettársa.

Film-, videó-, és tévéműsorgyártásra szakosodott céget alapított Krskó Tibor: a HGC Filmproductions Kft. egyedüli tulajdonosa az üzletember másik cége, a HGY Invest Kft. – szúrta ki az Átlátszó.

Krskó annak a Csetényi Csabának az üzlettársa, aki több szállal kötődik Rogán Antal propagandaminiszterhez. A barátság mindkettőjük számára kifizetődő, a médiabizniszben is. A HGY Invest tulajdonában van a KOD Média Kft., amely a tavalyi kormányzati kvótakampány rádiós spotjait gyártotta (és 2016-ban 1,4 milliárd forintos bevételből 367 milliós profitot hozott ki). A HGY nemrég a Mandinert megvásárló Tombor András (szintén őrülten sikeres) Atmediájával alapított rádiós sales house-t, a Regionális Rádió Kft. vidéki rádiós frekvenciákat szerezne meg.

Krskó nem csak a médiában nyomul, de az övé a több belvárosi dohánybolt koncesszióját elnyerő Szivar Torony City Bt. is, amelyet annak idején Csetényivel közösen alapítottak.

Pontosítás

Cikkünk megjelenése után Krskó Tibor jelezte szerkesztőségünknek, hogy kapcsolata a filmiparral nem most indul. Mint írta, az elmúlt évtizedben számos alkalommal volt közismert film producere, részese volt a magyar filmipar számos produkciójának (Sorstalanság, Szabadság, szerelem, Ópium), így már több mint egy évtizede jelen van a magyar filmiparban, új cégalapításának üzletileg nem következménye más, médiaipari tevékenységének.

Egyben jelezte azt is, hogy cikkünk állításával ellentétben, a Regionális Rádió Kft.-t nem Tombor Andrással közösen alapította, annak egyedüli tulajdonosa a HGY Invest Kft.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!