szerző:
MTI

Az elmúlt időszakban három nagy online ételrendelő tőzsdei bevezetése hozott sikert, most a NetPincér német anyacége is lép.

Tőzsdére kerül a Magyarországon több mint 600 házhoz szállító étteremmel kapcsolatban álló NetPincér anyacége. A Delivery Hero részvényeivel június 30-án kezdődik a kereskedés a frankfurti értéktőzsdén.

A 2011-ben Berlinben alapított, több mint 6 ezer embert foglalkozató Delivery Hero online ételrendelő 39 millió részvényt bocsát ki, mintegy 927 millió euró értékben. 

Csaknem 19 millió új részvényt a befektetőknek szánnak 22,00 és 22,50 eurós áron. 

A jelenlegi tulajdonosok 15 millió részvényt adnak el. Egyikük, a Rocket Internet 35 százalékos Delivery Hero-részesedésétől válik meg ezen az úton. Ezen felül a Rocket Internet közvetetten 5,1 millió részvénnyel rendelkezik a cégben, amit túljegyzési opcióval értékesítene.      

Az ételrendelő portálhoz eddig 40 európai, közel-keleti, latin-amerikai és ázsiai ország több mint 150 ezer étterme csatlakozott.

Az elmúlt években már három nagy online ételrendelő (GrubHub, Just Eat és a Takeaway.com) döntött a tőzsdei bevezetésről, és azóta mindegyiküknek jelentősen nőtt az árfolyama.

Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

Az éhes vásárlóval nem jó ujjat húzni – a NetPincér-sztori

A görögök egy jegeskávét is képesek az interneten megrendelni, a németek pedig még beüzemelik a faxot, ha pizzára vágynak. Az úttörő startupként indult, ma már német tulajdonban működő NetPincér ügyvezetőjével beszélgettünk az ételrendelés világáról.