szerző:
MTI

Az elmúlt időszakban három nagy online ételrendelő tőzsdei bevezetése hozott sikert, most a NetPincér német anyacége is lép.

Tőzsdére kerül a Magyarországon több mint 600 házhoz szállító étteremmel kapcsolatban álló NetPincér anyacége. A Delivery Hero részvényeivel június 30-án kezdődik a kereskedés a frankfurti értéktőzsdén.

A 2011-ben Berlinben alapított, több mint 6 ezer embert foglalkozató Delivery Hero online ételrendelő 39 millió részvényt bocsát ki, mintegy 927 millió euró értékben. 

Csaknem 19 millió új részvényt a befektetőknek szánnak 22,00 és 22,50 eurós áron. 

A jelenlegi tulajdonosok 15 millió részvényt adnak el. Egyikük, a Rocket Internet 35 százalékos Delivery Hero-részesedésétől válik meg ezen az úton. Ezen felül a Rocket Internet közvetetten 5,1 millió részvénnyel rendelkezik a cégben, amit túljegyzési opcióval értékesítene.      

Az ételrendelő portálhoz eddig 40 európai, közel-keleti, latin-amerikai és ázsiai ország több mint 150 ezer étterme csatlakozott.

Az elmúlt években már három nagy online ételrendelő (GrubHub, Just Eat és a Takeaway.com) döntött a tőzsdei bevezetésről, és azóta mindegyiküknek jelentősen nőtt az árfolyama.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Gyükeri Mercédesz Vállalkozás

Az éhes vásárlóval nem jó ujjat húzni – a NetPincér-sztori

A görögök egy jegeskávét is képesek az interneten megrendelni, a németek pedig még beüzemelik a faxot, ha pizzára vágynak. Az úttörő startupként indult, ma már német tulajdonban működő NetPincér ügyvezetőjével beszélgettünk az ételrendelés világáról.