szerző:
hvg.hu

Közzétette a NAV a legnagyobb adóhiányt felhalmozók listáját. Egy magánszemély még a legtöbbel tartozó cégeket is lekörözte.

Hiába hoztak össze cégek tucatjai több százmilliós adótartozást, mindannyiuknál több adóval tartozik a NAV-nak egy budapesti nő. Az adóhatóság most tette közzé a második negyedév végén frissített szégyenlistát a legnagyobb adóhiányokról, ezen 121 ember, illetve cég szerepel. A magánszemélyeknél a 10 millió, a vállalkozásoknál a 100 millió forint fölötti adóhiányokat összesítette a NAV.

A lista élén a budapesti Volkova Ekaterina Jurjevna áll, aki 1,44 milliárd forint adóhiányt halmozott fel, emellé pedig még 1,32 milliárd forint bírságot kellene befizetnie. Róla az Index még 2013-ban azt írta, hogy a volt Emfesz-ügyvezető Góczi István felesége. Összesen tíz olyan ember van, aki legalább 100 millió forint adót nem fizetett be. Egy cég volt az országban, ahol egymilliárd forintnál nagyobb adóhiány gyűlt össze, a budapesti International Marketplace Trade Kft. 1,2 milliárd forint adóval, valamint 699 milliós büntetéssel tartozik.

A listán szereplő cégek többségének az adószámát már törölték, vagyis szinte lehetetlen feladat volna behajtani tőlük az adótartozást.