szerző:
hvg.hu

A Bp2017 Kft. végül kialkudott nekik egy egy fokkal olcsóbb árat.

Túl drágának találta a Bp2017 által nekik kínált szállodai szobák árát a vizes vébére érkező amerikai csapat, ezért utólag módosítottak a szerződésen – írja az Mfor.hu.

A lap a közbeszerzési dokumentumok közé feltöltött szerződésmódosítás alapján azt írja, eredetileg még januárban a szervezőcég, a Bp2017 Kft. szerződött a Duna Szálloda Zrt.-vel, hogy az Egyesült Államoknak a vébére érkező csapata részére a Marriott Hotelben biztosítsanak szállást nettó 85 ezer forint/fő/éj áron.

Az eredeti szerződés szerint ez úgy jött össze, hogy éjszakánként egy főre 50 ezer forintot számoltak, ha kétágyas szobában szobatárssal helyezik el a vendégeket (vagyis egy kétágyas szoba 100 ezer forintba került), amihez fejenként és naponként 35 ezer forintért biztosítják az étkezést. Ha valaki egyedül akart egy kétágyas szobában lenni, akkor is 100 ezret kellett volna fizetni, a lakosztályért éjszakánként pedig 224 ezer forintot.

A szerződésmódosításban viszont azt írják, hogy

az USA csapatvezetőinek érkezését követően a beszerzett a szobákat és szobaárakat áttekintve az USA delegáció számára nyilvánvalóvá vált, hogy a szálloda által megadott és szerződésben szerződésben rögzített árak a csapat létszámához, tartózkodási idejéhez és a speciális élelmiszer-ellátásához mérten is magasak.

A Bp2017 ezt végül jelezte a Duna Szálloda Zrt.-nek, akik alacsonyabb árakat javasoltak, a módosítás szerint "a sikeres világbajnokság megszervezése érdekében".

A módosítás szerint az amerikaiak végül 30 százalékkal olcsóbban kapják meg a szállodai szobákat, egy kétágyas szobáért végül összesen százezer forint helyett 89 600 forintot kell fizetni, egy ember napi étkezéséért pedig 15 040 forintot, a lakosztályt pedig 35 százalékkal olcsóbban, 144 ezer forintért kapják meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!