szerző:
hvg.hu

Több mint 400 millióból építették a vizes vébére, de mégsem lehet átbringázni rajta.

A beruházásról – amely a kivitelezés alatt csaknem duplájára drágult – többször is írtunk, legutóbb azt, hogy ez lehetne a vizes vb szimbóluma.

Az Index most azt írja, hogy a hídon éppen a sportesemény ideje alatt egyszerűen nem szabad áttekerni. Csak sétálni lehet, a bringát meg tolni. Erre a felhajtónál biztonsági emberek figyelmeztetik az arra vetődőket.

A Rákos-patak fölé épített híd egyébként nagyjából sehova sem vezet: egy autós parkolót köt össze a Duna Arénával. Szükségességét – emlékeztet az Index – többször is megkérdőjelezték, mert 300 méterrel odébb van már egy, ugyancsak bicikliseknek és gyalogosoknak.

A 444.hu azt jegyezte meg a híddal kapcsolatban, hogy az Szivek Norbertnek, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elnökének érdekeltségeként épülő Danubio lakóparkot köti össze a vizes vébé helyszínével.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!