szerző:
hvg.hu

Ennek talán még Mészáros Lőrinc és Bánki Erik felesége is örül.

Az Európai Bizottság elfogadta és engedélyezte, a röplabdát is lehessen támogatni tárasági adóból. A röpladba egyébként Bánki Erik fideszes politikus kezdeményezésére lett látványcsapatsport, a politikus felesége éppen a röplabdaszövetségnél tölt be magas pozíciót. De örülhet a hírnek Mészáros Lőrinc köre is, a veszprémi kézilabdacsapat miatt. A veszprémi sportklubot működtető gazdasági társaságban nemrég szerzett többséget Szíjj László cége, a Duna Aszfalt, Simicska Lajost azon nyomban ki is tették a páholyból.

A röpladba mellett a labdarúgás, a kézilabda, a vízilabda, a jégkorong és a kosárlabda kaphat még TAO-pénzeket, további hat évig, miután az Európai Bizottság márciusban ezt jóvá hagyta. A legszembetűnőbb a miniszterelnök kedvenc hobbijának, a focinak a támogatása, azon belül is épp a Felcsút kapja a legtöbb pénzt. Az viszont nem nyilvános, hogy kitől, az ügyben a Kúriának kell majd döntenie.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!