szerző:
MTI

Átépítik Nyíregyházán a Mező utcai közlekedési csomópontot. A 430 millió forint értékű fejlesztést belföldi forrásból finanszírozzák, a beruházás alapkövét szerdán tették le.

A csomópontban új sávokat alakítanak ki, és megkönnyítik a jobbra kanyarodást a Tiszavasvári út felé – közölte Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) útfejlesztési igazgatója.

Az előkészítő munkálatok már elkezdődtek a közműkiváltásokkal és a lámpatestek áthelyezésével.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere azt mondta, hogy a forgalmas csomópont átépítésére egyre nagyobb szükség van. Szerinte amióta elkészült a megyeszékhely nyugati elkerülő útja, egyre többen hajtanak fel az M3-as autópályára a Tiszavasvári útról, illetve az új ipari parkba betelepült, kétezer embert foglalkoztató Lego-gyár is növelte a forgalmat a kereszteződésben.

Vinnai Győző (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerint a környező településekre is nagy hatással lesz a beruházás, ugyanis a Tiszavasvári Járás valamennyi településének lakói ezen a csomóponton keresztül közelítik meg a szabolcsi megyeszékhelyet.

A beruházás alapkőletételén elhangzott, a munkálatok nagy részét az iskolakezdésig a tervek szerint befejezik, az átadás év végére várható.