szerző:
hvg.hu

Kosik Kristóf ügyvédi irodájának a Magyar Nemzet szerint korábban is sokat hoztak már a letelepedési kötvények, mert minden kínai ügyféltől ötezer eurót kapott.

A Fővárosi Cégbíróságnál leadott dokumentumok szerint Kosik Kristóf intézi az egyik letelepedésikötvény-forgalmazó, az Arton Capital Hungary Kft. hivatalos ügyeit. Ő az ügyvédje Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek és Habony Árpádnak, a kormányfő informális tanácsadójának – írja a pénteki Magyar Nemzet.

A lap korábban beszámolt arról, hogy a társaságból májusban kiszállt két tulajdonos, köztük a névadó Arton Group is, így az egyedüli tag Rogán Antal egyetemi évfolyamtársa, a bolgár származású Balogh Radosztina maradt.

A lap úgy fogalmaz: a tulajdonosváltás különösen azért is említésre méltó fejlemény, mert előtte, áprilisban betörtek az Arton budapesti irodájába, elvittek onnan 600 millió forintot és egy értékes adatokat tartalmazó szervert, amit azóta sem találnak.

A rendőrség sajtóhírek szerint majdnem ezer embert hallgatott ki a betörés ügyében.

Ugyancsak a Magyar Nemzet írt arról korábban, hogy Kosik Kristóf ügyvédi irodája ötezer eurót kapott minden egyes letelepedni szándékozó kínai ügyféltől, és csak ebből majdnem tízmilliárd forintos bevétele származhatott.

Kosik Kristóf ráadásul korábban is többször járt el Rogán Antal, illetve Habony Árpád megbízásából, sőt a lap értesülése szerint ő írta azt a jogszabály-módosítást is, amely lehetővé tette a letelepedésikötvény-program módosítását 2012-ben.

Az Arton Capital Kosik Kristófnak adott megbízása abból a szempontból érdekes lehet, hogy korábban nem velük dolgozott a kötvénycég, hanem egy másik jogi irodával. Most azonban minden feladatot ők kaptak, még az illetéket és a közzétételi költségtérítést is Kosik ügyvédi irodája fizette be – olvasható a cikkben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

MNO: sokat kaszál Rogán és Habony ügyvédje a letelepedési kötvényekkel

A Magyar Nemzet szerint több mint ötmilliárd forintot kereshetett a kötvényüzlettel Rogán Antal és Habony Árpád ügyvédje. A lap szerdai számában az is olvasható, hogy letelepedési engedélyt kapott itthon több olyan külföldi is, akiket elítéltek valamilyen bűncselekményért korábban.