szerző:
hvg.hu

Szuperhősök, figyelem, üresedés van! A NASA meghirdette a bolygóvédelmi tiszt pozícióját, augusztus 14-ig lehet jelentkezni.

Mi az, a világon kettő van belőlük, és havonta akár 4,6 millió forintot is kereshetnek? Ők a NASA bolygóvédelmező tisztjei.

A NASA 1967-ben hozta létre ezt a pozíciót, a tiszteknek meg kell védeniük a Földet az idegen életformák támadásától. Kalandosan hangzik, ugyanakkor sokkal mezeibb a munka: a kulcsszó a szennyeződés. A lényeg az, hogy sem nekünk nem szabad másokat megfertőzni űrutazásaink során, és hozzánk visszaérve is ügyelni kell, hogy idegen világokból származó baktériumok ne kezdhessenek valami rosszba. A két tiszt jelenleg a NAS és az ESA kötelékeiben szolgál, a NASA-nál pedig most üresedés van, itt lehet jelentkezni.

A felvételi követelmények elég magasak: tudományos fokozat, mérnöki vagy matematikai tudás, egyéves kormányzati vezetői tapasztalat is kell, és a bolygóvédelemről is kell előzetes tudással rendelkezni. De a diplomáciai tudásnak is birtokában kell lenni.

Ja, és amerikai állampolgárnak.

A munka sok utazással jár, a különböző űrkikötőket kell felkeresni a világban.

A jelentkezés augusztus 14-én lezárul.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!