szerző:
hvg.hu

Még a jövő évi választások előtt eldőlhet, kié lesz az egyetlen hazai országos kereskedelmi rádiós frekvencia. Egyre több jel utal arra, hogy Mészáros Lőrinchez kerül.

Bár korábban azt lehetett vélni, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság még évekig elhúzhatja annak a sávnak az odaítélését, amelyet korábban a Class FM használt, a Magyar Nemzet piaci és politikai forrásokra hivatkozva azt írja: még a választások előtt megszülethet a döntés. Ennek oda elsősorban az, hogy még az ügyben határozó médiatanács mandátumának 2019-es lejárta előtt pontot akarnak tenni az ügy végére.

Megakasztotta a már tavaly elindított folyamatot, hogy a frekvenciát a Class FM tulajdonosa pereskedve próbálja visszaszerezni, emiatt a pályázat kiírása több hónapot csúszott. Másrészt a Fidesz vezérkara nem akarta – írja az MN –, hogy az eredetileg „magától értetődő jelölt”, a rádiós piacon a Rádió 1 révén már aktív Andy Vajna kezében legyen a TV2 és a legnagyobb, országos kereskedelmi rádió is.

Az új befutó Mészáros Lőrinc, a felcsúti polgármester lehet, aki június végén családi cégén keresztül felvásárolta a Balatont lefedő Part FM rádiót, és mint a cégbíróságra leadott beszámolókból kiderül, rövidesen megszerzi a Magyar Időket, és így a kiadó által működtetett fővárosi körzeti közösségi adót, a Karc FM-et is.

A médiatanács hat nappal a felvásárlás után ismét közzétette az országos kereskedelmi frekvenciára vonatkozó pályázati felhívás tervezetét, a Magyar Nemzet pedig ebből úgy sejti, hogy Mészárosék lehetnek a befutók.