szerző:
hvg.hu

Főleg Budapesten, valamint Kelet-Magyarországon, a kistelepüléseken kevés a kézbesítő és a sofőr.

Legalább 150 embert szinte azonnal fel tudna venni a Magyar Posta, amely bejelentett, stabil munkahely, biztos megélhetés, segítőkész munkatársak, karrierépítési lehetőség és üdültetés ígéretével keres új munkatársakat – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint országszerte különböző pozíciókat hirdetnek a postánál, kezdve a 8 általános elvégzéséhez kötött betanított kézbesítői pozíciótól az érettségit megkövetelő postavezetői poszton át gépjárművezetőt és jogtanácsost is keresnek az állami vállalathoz.

A bérezés megegyezés szerint alakul, de az általános iskolai végzettséget igénylő állásoknál bruttó 210 ezer forinttól indul a havi fizetés a lap szerint.

A Magyar Nemzet hozzáteszi, míg 2010-ben 34 ezren dolgoztak a Magyar Postánál, addig ma már 30 ezer alatt van a dolgozók létszáma, és bár ez részben magyarázható kisporták bezárásával, a létszám racionalizálásával és a levélforgalom csökkentésével, tavaly éppen hogy emelkedett a kézbesített levelek száma. A kézbesítők száma a 2011-es 10 500-ról ennek ellenére mára 10 ezer alá csökkent.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu/MTI Gazdaság

Majdnem félezer vasutas hiányzik a MÁV-tól

Az állami vasúttársaság már úgynevezett toborzási bónuszt is bevetett, hogy enyhíteni tudja a krónikus munkaerőhiányt. Ugyanakkor a MÁV szerint elképzelhetetlen, hogy a létszámhiány miatt ne induljon el valamelyik járat.