szerző:
hvg.hu

Főleg Budapesten, valamint Kelet-Magyarországon, a kistelepüléseken kevés a kézbesítő és a sofőr.

Legalább 150 embert szinte azonnal fel tudna venni a Magyar Posta, amely bejelentett, stabil munkahely, biztos megélhetés, segítőkész munkatársak, karrierépítési lehetőség és üdültetés ígéretével keres új munkatársakat – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint országszerte különböző pozíciókat hirdetnek a postánál, kezdve a 8 általános elvégzéséhez kötött betanított kézbesítői pozíciótól az érettségit megkövetelő postavezetői poszton át gépjárművezetőt és jogtanácsost is keresnek az állami vállalathoz.

A bérezés megegyezés szerint alakul, de az általános iskolai végzettséget igénylő állásoknál bruttó 210 ezer forinttól indul a havi fizetés a lap szerint.

A Magyar Nemzet hozzáteszi, míg 2010-ben 34 ezren dolgoztak a Magyar Postánál, addig ma már 30 ezer alatt van a dolgozók létszáma, és bár ez részben magyarázható kisporták bezárásával, a létszám racionalizálásával és a levélforgalom csökkentésével, tavaly éppen hogy emelkedett a kézbesített levelek száma. A kézbesítők száma a 2011-es 10 500-ról ennek ellenére mára 10 ezer alá csökkent.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu/MTI Gazdaság

Majdnem félezer vasutas hiányzik a MÁV-tól

Az állami vasúttársaság már úgynevezett toborzási bónuszt is bevetett, hogy enyhíteni tudja a krónikus munkaerőhiányt. Ugyanakkor a MÁV szerint elképzelhetetlen, hogy a létszámhiány miatt ne induljon el valamelyik járat.