szerző:
hvg.hu

Húsz százalékkal nőtt éttermünk forgalma- dicsekedett a főnök a helyi sajtóban Hangcsou városában, ahol a Trendy Shrimp nevű étterem furcsa kedvezményt ajánlott női vendégeinek.

A dúskeblűek 65 százalékos kedvezményt kapnak. A mellbőséghez kötött bónusz kicsapta a biztosítékot abban a városban, ahol tavaly a G 20 csúcstalálkozót rendezték meg. (Itt hirdette meg Hszi Csin-ping elnök, hogy Kína egyenrangú szerepet akar játszani Amerikával a globális gazdaságban.)

A reklámkampány megosztotta a hatmilliós város közvéleményét, sőt az egész országot. A többség ízléstelennek érezte a kampányt. Annál is inkább, mert a kínai nők általában kis mellűek. A dús keblek gyakran a plasztikai sebészet kétes értékű remekművei. A lányok egyáltalán nem szégyellik az idomaikat- védekezett az étterem főnöke. Aki elmondta: a hölgyeknek pincérnőkhöz kell fordulniuk a kedvezmény érvényesítése érdekében, a férfi  pincérek ki vannak zárva ebből. Nem érheti tehát inzultus azt a nőt, aki mellbőségére hivatkozva kér kedvezményt. Melyet egyébként minden nő megkap- csak éppen a mellbőség arányában-írja a BBC.

Az étterem jól megy, a kínaiak viccesnek találják az egészet. Nem így a hatalom, mely szerint a reklámkampány plakátjai sértik a közízlést. Azokat tehát bevonták, de a kedvezmény továbbra is él a Trendy Shrimp étteremben Hangcsou városában.