szerző:
MTI

Kínai pénzügyi befektetőtársaságnak adja el akkumulátor-üzletágát a Nissan-autógyár.

A Nissan először teljes egészében átveszi közös vállalati partnerétől, a NEC elektronikai konszerntől az akkumulátorgyártó üzletágat, majd ezt követően adja el a GSR Capital társaságnak – jelentette be kedden a Nissan.

A tranzakció pénzügyi részleteit a Nissan nem hozta nyilvánosságra. Szakértői becslések szerint az akkumulátorgyártó üzletág piaci értéke egymilliárd dollár (850 millió euró) lehet. A tranzakció lezárására a szükséges versenyhatósági engedélyek birtokában az év vége előtt kerülhet sor.

A Nissan értékesítésre kerülő akkumulátorgyártó üzletága amerikai és brit üzemeket és egy japán fejlesztőközpontot is magában foglal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!