szerző:
hvg.hu

Egy luxemburgi hátterű kis kft. fogja hasznosítani az Eiffel Palace-t.

Dereif Hungary Eiffel Palace Kft. néven új hasznosítót kapott a budapesti Nyugati pályaudvar melletti, Bajcsy-Zsilinszky úti Eiffel Palace.

A Magyar Nemzeti Bank nettó 53,8 millió euróért a luxemburgi székhelyű Corpus Sireo által kezelt Corpus Sireo Real Estate befektetési alapnak adta el a csaknem 14,5 négyzetméter hasznos alapterületű, nyolcszintes irodaházat. A jegybank 2014-ben vette az épületet 45 millió euróért, majd felújítás után idén márciusban meghirdette eladásra.

A kft. alapítója a Dereif Immobilies S.a.r. l. nevű luxemburgi cég, amely a törzstőkébe a létrehozáskor mindössze 10,5 ezer eurót tett. A tervek szerint a jövőben ez a cég fogja intézni az exkluzív irodaépület bérbeadását.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!