Juhász Gábor
Juhász Gábor

Kerogoil néven olajbányász céget alapított Hujber Ottó Intertraverz-főnök.

Tízmillió forinttal Kerogoil Zrt. néven céget alapított Hujber Ottó. A 62 éves üzletember a kilencvenes évek középén lett széles körben ismert, ő volt az MSZP vállalkozói tagozatának elnöke. A cégein keresztül részt vett a Magyarországgal szembeni orosz adósság lebontásában, annak terhére például orosz kombájnokat hoztak be. Később egyebek mellett magánvasút-cégbe fektetett, energetikai beruházásokba fogott, de hozzá kötődött a karibi St. Vincent-szigeti, elsősorban elektronikus bankszámla-, kártya- és privátbanki szolgáltatásokat nyújtó, offshore státusú Loyal Bank is.

„Az üzleti előkészítő tárgyalásokban érintett partnereink megkötik a kezünket, egyelőre nem nyilatkozhatunk” – válaszolta a vezérigazgató posztot betöltő Hujber a HVG érdeklődésére. A cég hátteréről annyi tudható, hogy egy friss máltai bejegyzésű társaság, a Kerogoil Limited az egyedüli részvényes. Ezt a társaságot június végén alapították a szigetországban, és tulajdonosai nem ismertek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!