Juhász Gábor
Juhász Gábor

Kft.-vé alakította tanácsadó cégét Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója.

Közlekedési Kutató Kft. néven viszi tovább családi tulajdonú tanácsadó cégét Vitézy Dávid. A társaságban az édesapja, Vitézy László filmrendező a társa. A fiatal közgazdász az 2010-es kormányváltás előtt Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület egyik alapítójaként, szóvivőjeként lett ismert, majd a Fidesz választási győzelme után – 25 éves korában – a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) vezérigazgatója lett – nem függetlenül attól, hogy a Vitézy-család a tágabb Orbán-rokonsághoz tartozik. E posztot 2014-ig töltötte be. Sokszor volt villongás közte és Tarlós István főpolgármester között, így a budapesti posztjától megválni kényszerült, de állami megbízatásokat továbbra is gyakran kapott.

Vitézyék magáncége korábban bt. formájában működött. Tavaly mindössze 6 millió forint árbevételt ért el, de gyakorlatilag az egészét nyereségként könyvelhette el, amelyből 2 millió osztalék lett.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!