szerző:
hvg.hu

Lehet, hogy valaki kiokoskodta, hogyan lehet sűrűn bejutni a számsorsolásra, vagy másképp jut be mindig.

Az Index alaposan utánajárt annak az olvasói megfigyelésnek, amely szerint gyanús, hogy a lottósorsolásnál a számokat rendre ugyanazok húzzák ki. Hetente 25 ember ül a tévéstúdióban, és a közülük kisorsolt húzó 1 millió forintot, a többi 24 pedig 30-30 ezret kap – és a jelek szerint lehet, hogy valakiknek sikerült kitalálni, hogyan lehet oda elég sűrűn bejutni.

Egy család három tagja 28 hét alatt 15-ször jutott be a 25-ös potenciális nyerő keretbe, ami tényleg elképesztő szerencsének tűnik – vagy felveti azt a lehetőséget, hogy a kiválasztásnál esetleg belső segítséget kapnak. Ahhoz ugyanis, hogy ez sikerüljön, hetente 236 ezer forintért kellene játszaniuk, ami nem éri meg.

A lap megkereste a furcsa módon szerencsés családot, amelynek egyik tagja azt mondta, nem játszik heti 236 ezerrel, mert 20 év alatt rájött, hogyan lehet sokkal kevesebb pénzzel is javítani a bekerülési esélyein.

A Szerencsejáték Zrt.-től kapott információk viszont arra utalnak, hogy – ha tényleg nincs mutyi a háttérben – egyetlen racionális megoldásnak az látszik, ha sokan csoportosan lottóznak, és a többiek nevében is rendre az említett családtagok mennek el a sorsolásra. A Szerencsejáték Zrt. viszont nem közölte azt, hogy az ügyben folytat-e vizsgálatot.