szerző:
hvg.hu

Lehet, hogy valaki kiokoskodta, hogyan lehet sűrűn bejutni a számsorsolásra, vagy másképp jut be mindig.

Az Index alaposan utánajárt annak az olvasói megfigyelésnek, amely szerint gyanús, hogy a lottósorsolásnál a számokat rendre ugyanazok húzzák ki. Hetente 25 ember ül a tévéstúdióban, és a közülük kisorsolt húzó 1 millió forintot, a többi 24 pedig 30-30 ezret kap – és a jelek szerint lehet, hogy valakiknek sikerült kitalálni, hogyan lehet oda elég sűrűn bejutni.

Egy család három tagja 28 hét alatt 15-ször jutott be a 25-ös potenciális nyerő keretbe, ami tényleg elképesztő szerencsének tűnik – vagy felveti azt a lehetőséget, hogy a kiválasztásnál esetleg belső segítséget kapnak. Ahhoz ugyanis, hogy ez sikerüljön, hetente 236 ezer forintért kellene játszaniuk, ami nem éri meg.

A lap megkereste a furcsa módon szerencsés családot, amelynek egyik tagja azt mondta, nem játszik heti 236 ezerrel, mert 20 év alatt rájött, hogyan lehet sokkal kevesebb pénzzel is javítani a bekerülési esélyein.

A Szerencsejáték Zrt.-től kapott információk viszont arra utalnak, hogy – ha tényleg nincs mutyi a háttérben – egyetlen racionális megoldásnak az látszik, ha sokan csoportosan lottóznak, és a többiek nevében is rendre az említett családtagok mennek el a sorsolásra. A Szerencsejáték Zrt. viszont nem közölte azt, hogy az ügyben folytat-e vizsgálatot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!