szerző:
hvg.hu

Gyorsan döntsön: olcsó gagyi vagy drágább és hatékonyabb gépet szeretne otthonába.

Radikális változás jön szeptember elsejétől a porszívópiacon: a zúgó erőgépek helyett csak csendesebb, erősebb és energiatakarékosabb eszközöket lehet majd gyártani és importálni.

Konkrétan:

  • 1600 watt helyett 900 watt lehet a teljesítmény
  • 62 kW/h helyett 43 kW/h lehet az éves fogyasztás (egy 87 négyzetméteres lakás heti 50 alkalommal történő porszívózásánál)
  • A porszívó a beszívott por 1 százalékát engedheti vissza a levegőbe a szűrőrendszeren keresztül
  • 80 decibelnél nem lehet hangosabb
  • A gégecsőnek 40 ezer hajlítást kell kibírnia
  • Növelni kell a szívóerőt. A dpu-ban kifejezett érték a legjobb kategóriában szőnyegtisztításnál legalább 0,91, kemény burkolaton pedig 1,11

És ezeket az adatokat mind fel is kell tüntetni az energiacímkén.

A szigorítás a nedves porszívókat, a robotporszívókat, az ipari és a központi porszívókat nem érinti. Egyelőre a korszerűtlenebb porszívók sem tűnnek el az üzletekből, a meglévő készleteiket még kiárusíthatják a boltok.

Ezt követően azonban eljöhet a drágulás kora, hiszen csak a korszerű, hatékonyabb gépek maradhatnak a polcokon.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!