szerző:
hvg.hu

A forgalom azonban visszaesett a hotelekben, hiába várt mindenki telt házat.

Nem jött be az a teória, hogy a vizes vb és a szintén júliusban rendezett Forma-1 miatt csúcsokat dönt a külföldi turisták száma Budapesten: a KSH adatai szerint a magyarországi turisztikai régiók közül egyedül Budapest-Közép-Dunavidéken csökkent a külföldi vendégek száma tavalyhoz képest – írja a Kamara Online. A visszaesés hátterében az áll, hogy a fővárosi szállodák vendégforgalma 2,4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Ezt magyarázhatja, hogy a Fina vizes vb-re lefoglalt helyek közül sokat visszamondtak, miután kiderült: 3-4 ezer versenyző helyett 2400 érkezett, és ahhoz képest, hogy a Nemzetközi Úszószövetség 2500 újságíró elhelyezését írta elő, csak 1370-en regisztráltak.

A szállodák azonban nem szenvedték meg azt, hogy kevesebb volt a vendégük, sőt. A Kamara Online által idézett adatok szerint átlagosan 37 százalékkal kértek többet szobáikért, mint egy évvel korábban. Ráadásul a vb vendégei számára lefoglalt szobákat a szerződés szerint akkor is kifizették a hotelek számára, ha mégsem jöttek annyian.

További adatok a Kamara Online cikkében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!