szerző:
hvg.hu

A brit nemzeti identitás megsértését látják abban, hogy az útlevelek megtervezésére jelentkező cégek között csak egy hazai van.

Meglepődtek a brit EU-tagság ellenzői, miután kiderült, hogy akár külföldön is megtervezhetik, hogyan nézzen ki a brit útlevél 2019-től. Három céget választottak ki ugyanis, amelyek között eldől, ki tervezheti meg az okmányt, miután az ország kilép az EU-ból és lejár a mostani tervezővel kötött szerződés – a Brexitet pártolók nagy csalódására közülük csak egy brit. Rajtuk kívül egy francia és egy német pályázó maradt az esélyesek között – írta meg az Express.

Akad, aki ebben már a nemzeti értékek megsértését látja, Andrew Rosindell, a parlamenti zászlók és címerek bizottságának elnöke például egyenesen arról beszélt a Timesnak, hogy a nemzet identitásának megtartását veszélyezteti, ha nem brit cég brit dolgozói készítik az országon belül az útlevelet.

Akárki is nyer, 490 millió font értékű szerződést fognak kötni vele. A terv az, hogy évente 6 millió útlevelet kell gyártani.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!