szerző:
hvg.hu

Kereszt alakban raktak ki mécseseket a két üzlet elé.

A Szegedma.hu képes beszámolót közölt a szegedi Fidesz alapszervezet tegnap esti akciójáról. Az aktivisták a Lidl két boltja előtt keresztet formáztak égőmécsesekből, a vállalat keresztényellenes marketingpolitikája elleni tiltakozásul.

Amint arról korábban hírt adtunk, a Lidl egy görög termékeket árusító akciójában olyan csomagolóanyagot használt, amelyen Szantorini templomai voltak láthatóak, csakhogy a tetejükről kiretusálták a kereszteket.

A diszkontlánc a németországi központban készítette a görög hetekre szóló csomagolóanyagokat, és érvelése szerint a keresztek levételével csak meg akarta őrizni politikai és vallási semlegességét.

Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke szerint azonban ez egy nyílt keresztényellenes állsáfoglalás volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!