szerző:
hvg.hu

Akár 4-5 milliárd forintot is adhatnak, hogy abból új gépparkot vegyen a cég, amit rögtön ki is szervezhet.

A 24.hu arról ír, hogy a nehéz pénzügyi helyzetben lévő egykori Malév leányvállalat, a földi kiszolgálással foglalkozó Malév GH Zrt. akár 4-5 milliárd forintos állami segítséget is kaphat, ha a kormány jóváhagyja a tervet. Ebből több mint 2 milliárdot arra fordítanának, hogy az elavult eszközparkot lecseréljék, ám ezután a feladat érdemi részét külső cégnek szervezhetnék ki.

Amint arról korábban beszámoltunk, a társaság ellen az egyik versenytársa eljárást kezdeményezett az Európai Bizottságnál, tiltott állami támogatást feltételezve – egykor a Malév végét is egy hasonló eljárás pecsételte meg. A cég cáfolta, hogy ez a vád jogos lenne.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!