szerző:
hvg.hu

Most az önkormányzat indított vagyonnyilatkozati eljárást.

Az eljárást az egyik jobbikos képviselő kezdeményezte a költségvetési csalás gyanújával előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csabával, az MSZP-DK-Együtt-frakció önkormányzati képviselőjével szemben, miután a Czeglédy nevén lévő széfben befektetési aranyat találtak és foglaltak le.

A gyanú szerint az MSZP politikusa a 2013 és 2016 között működő, általa vezetett bűnszervezet az állami költségvetésnek összesen 3,1 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott. Az RTL Klub Híradója szerint Czeglédyt csak most hétfőn, három hónappal a letartóztatása után hallgatták ki először a nyomozók. Tagadta, hogy színlelt vagy törvénytelen gazdasági tevékenységet végzett volna.

Ügyvédje, Hankó Faragó Miklós szerint az aranyról most nem esett szó.

Az egy kilogrammnyi befektetési nemesfémet még júniusban találta meg és foglalta le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy osztrák pénzintézet széfjében, amelyet Czeglédy és egy másik személy közösen bérelt. Az arany nem szerepel a politikus idei vagyonnyilatkozatában.

Az MSZP helyi szervezete továbbra is kiáll Czeglédy mellett, szerintük koncepciós eljárás folyik ellene, méghozzá azért, mert talált valamit az új szombathelyi stadion építése körül.

A párt korábban bejelentette, hogy etikai vizsgálatot indít Czeglédy ellen, ez azonban még nem indult meg, hiszen az érintettet nem tudták meghallgatni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!