szerző:
hvg.hu

A név és a kollekció is magyar, a többi kínai.

A&DRIS néven alapít új márkát a USE unused két tervezője, Tóth András és Godena-Juhász Attila. A cég kínai kínai DFO International mintegy 3 millió eurós befektetésével indul, az új márkanév alatt készülő kollekciók elsősorban a kínai piacra készülnek, gyártásuk is Kínában zajlik majd. A márka első kollekciója Aliga Stories néven a sanghaji divathéten debütál idén októberben.

Az Aliga már nem kínai név: a fantázianév egy varázslatos, a világtól elzárt, vadregényes családi nyaralóra utal Balatonaliga mellett, amely gyermekkori történetek gyakori helyszíneként folyamatos inspirációként szolgál a tervezők munkája során – írja közleményében a cég.

Az egyik legsikeresebb magyar designermárka, a USE unused tulajdonosai a nyáron jelentették be, hogy 13 év után megszűnik a brand. Ezt akkor a HVG-nek a fast fashion márkák terjedésével magyarázták: "A rendszer olyan irányba megy, ami nekünk nem szimpatikus, és nem szeretnénk nagyon lebutított dolgokat csinálni' - fogalmazott Tóth András.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!