szerző:
hvg.hu

A vonatok már menetrend szerint járnak, de a mentési munkálatok még zajlanak.

Ahogy korábban megírtuk, öt darab, egyenként 95 ezer literes gázolajat szállító tartálykocsi siklott ki a vépi vasútállomáson; kettő felborult, három pedig megdőlt. Hogy mi okozta a balesetet, azt még vizsgálják a hatóságok.

A műszaki mentést jelentős erőkkel kezdték meg a szombathelyi és a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók, együttműködve az érintett vasúttársaság szakembereivel. Munkájukat a helyi önkéntes tűzoltók segítették.

Két, erőteljesen sérült kocsiból nagyobb mennyiségű gázolaj került a szabadba, a kevésbé rongálódott kocsikból a szivárgást még az esti órákban sikerült megszüntetni. Az éjjeli órákban a helyszínre érkezett szivattyúkkal megkezdték a tartályokban maradt gázolaj átfejtését ép vasúti kocsikba, miközben az esővízgyűjtő aknába folyt gázolaj begyűjtését is megkezdték a tűzoltók, illetve a vasúti vegyi felderítők.

Az átfejtési munkálatok jelenleg is tartanak Vép állomáson. A baleset miatt lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

A vasúttársaság hajnali közlése szerint az érintett szakaszon a vonatközlekedés újraindult, valamennyi járat menetrend szerint közlekedik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!