szerző:
MTI

A kormány a magyar vízipar külpiaci tevékenységét előmozdító pályázati program indításáról döntött - közölte a lebonyolítást koordináló Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

A pályázati program jelenlegi felhívásában 90 millió forint áll rendelkezésre.

A pályázaton elnyerhető vissza nem térítendő támogatásból lehetőség nyílik külföldi vízügyi szakértők, szakemberek magyarországi képzésére, szakkiállítások, rendezvények részvételi költségének társfinanszírozására, vízgazdálkodási témájú tananyagok és könyvek összeállítására, fordítására, emellett igényelhető forrás nagyobb infrastrukturális beruházásokat megalapozó megvalósítási tanulmányokra, valamint pilot projektekre. 

A pályázat benyújtására magyarországi székhellyel és jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaságok, állami vízügyi igazgatási szervek, valamint vízipari érdekképviseleti tevékenységet folytató egyesületek jogosultak.

A pályázatokat október 13-ig lehet benyújtani, a nyertes pályázók pedig a projekttel összefüggő költségeik legfeljebb 80 százalékának megfelelő összegű támogatásban részesülhetnek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!