szerző:
hvg.hu

Az ügynek összesen hat vádlottja van, köztük két villanyszerelő, akik rengeteg pénzt kértek azért, hogy szemet hunyjanak manipulált villanyórák felett.

A Debreceni Törvényszék csütörtökön másodfokon is bűnösnek találta egy vesztegetési ügy vádlottjait, köztük egy szolgáltató két egykori villanyszerelőjét. Az ítélet jogerős – tudósít a Dehir.hu.

A két férfi alkalmanként 300 és 700 ezer forint közötti összegeket kért, majd kapott olyan fogyasztóktól, akikről tudták, hogy lopják az áramot. A pénzért cserébe viszont megígérték, hogy elintézik a kiszabott kötbér törlését, vagy azt, hogy fizetési könnyítést kapjanak a csalók.

Az ügy többi vádlottja közvetítő, illetve áramlopó fogyasztó volt.

A Debreceni Járásbíróság tavaly első fokon bűnösnek mondta ki mind a hat embert. Az elsőrendű vádlott 6 év 10 hónap, a másodrendű 4 év 10 hónap szabadságvesztést kapott – ők a két villanyszerelő, az ügyész esetükben súlyosbításért fellebbezett.

A másodrendű vádlott beismerő vallomást tett, társa viszont az utolsó szó jogán is ártatlanságát hangsúlyozta.

A törvényszék úgy találta, hogy az elsőfokú bíróságon kiszabott szabadságvesztések, büntetések súlyosítása nem szükséges.

A másodrendű vádlott leghamarabb akkor helyezhető szabadlábra, ha büntetésének felét letöltötte. Társát a rendőrök megbilincselték és azonnal átvitték a megyei büntetés végrehajtási intézetbe – derül ki a tudósításból.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!