szerző:
hvg.hu

Spéder Zoltán után újabb tulajdonos vonult ki a Portfolio.hu-t is működtető cégből.

24.hu információi szerint néhány nappal ezelőtt kivonult Lantos Csaba üzletember a Portfolio.hu, a Penzcentrum.hu, valamint az Agrarszektor.hu portált is működtető Net Média Zrt. tulajdonosai közül. És ezt a cégnyilvántartás is alátámasztja – olvasható a hírportálon.

Ez egy éven belül már a második jelentős változás a portfolio.hu tulajdonosi szerkezetében. Tavaly október végén a Lantos Csabával szoros üzleti kapcsolatban álló Spéder Zoltán, az FHB Bank volt tulajdonosa, a korábban az Indexet is tulajdonló CEMP (Közép-európai Médiaszolgáltató Zrt.) tulajdonosa eladta a Net Médiát egy új cégnek, az NT2016 Kft.-nek.

Utóbbi társaságban a Spéder Zoltánnal és Csányi Sándor OTP-vezérrel is jó kapcsolatokat ápoló Balogh Gabriellán, valamint Bán Zoltánon, a Net Média vezetőjén kívül tulajdonos volt Lantos Csaba cége, a Septem Lute Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. is.

A Septum Kft. tulajdonosi részesedése szűnt most meg a Net Médiát tulajdonló NT2016 Kft.-ban.

Lantos Csaba nevét sokan az FHB felügyelőbizottságának elnökeként, illetve az OTP Bank egykori vezérigazgató-helyetteseként ismerik, de mostanában már főleg inkább a magánegészségügyben vannak üzleti érdekeltségei: ő a tulajdonosa a 2016-ban felújított Róbert Károly Magánkórháznak.

A 24.hu emlékeztet: a második Orbán-kormány első ciklusában még favorizált, majd kegyvesztetté vált Spéder Zoltán az elmúlt időszakban majd minden korábbi részesedésétől megvált: kiszállt egyebek mellett az FHB Bankból és a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-ből, utóbbiban lévő tulajdonrészét áron alul Schmidt Máriának adta el. A Port Networktől és a CEMP médiaportfóliójának legismertebb tagjától, az Indextől is megvált. Ez utóbbi először Simicska Lajos cégéhez került, majd egy újonnan alapított alapítványhoz, a Magyar Fejlődésért Alapítványhoz.