szerző:
hvg.hu

Jól halad a nyomozás a tiltott és hamis teljesítményfokozó szerek kereskedőivel szemben. Már több gyanúsított, köztük két rendőr is, beismerő vallomást tett – tudta meg a hvg.hu a Fővárosi Főügyészségtől.

Elsőként a hvg.hu adott hírt arról, hogy a múlt héten a rendőrség hamis és illegális szerek forgalmazása miatt az ország több pontján, elsősorban fitnesztermekben, összehangolt akciót hajtott végre. A rendőrség akkor megerősítette a hírt, de nem részletezte. Három nappal az országos razzia után a Fővárosi Főügyészség közleményt adott ki: „Az üggyel összefüggésben a Budapesti Nyomozó Ügyészség is eljárást folytat a tiltott teljesítményfokozó szerek kereskedelmével foglalkozó kereskedői-hálózat több tagjával szemben. Ennek az ügynek öt gyanúsítottja van, két rendőr és három civil személy.”

Megbízható forrásból származó információk szerint a két rendőr közül az egyik a BRFK állományának tagja – ő már a nyomozás kezdetén beismerte a bűncselekmény elkövetését, ezért szabadlábon védekezhet. A másik rendőrt, aki a Készenléti Rendőrség tagja, közvetlenül a razzia után, a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezték. Alig egy hetet töltött azonban csak a rács mögött. A hvg.hu-nak Bagoly Bettinal, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy szabadlábra helyezték, miután ő is teljes körű beismerő vallomást tett. Így pedig már nem áll fenn annak a veszélye, hogy a nyomozást akadályozva a későbbiekben összebeszél cinkostársaival, vagy bizonyítékokat tüntet el. Egyébként azért a Budapesti Nyomozó Ügyészség jár el ügyükben a Katonai Ügyészség helyett, mert a rendőrök nem a szolgálati időben, hanem magánemberként léptek rossz útra. A gyanú szerint mindketten tiltott szerek értékesítésével foglalkoztak.

Információink szerint a rendőrség ügyészségi nyomozók bevonásával egyszerre csapott le az ország több pontján. A rajtaütésszerű akcióra már csak azért is szükség volt, mert rendőrökkel, azaz kollégákkal szemben is fel kellett lépniük, s ez a hír nem szivároghatott ki idő előtt. Budapesten a Lurdy Házban, továbbá Debrecenben, Kaposváron, Győrben és Székesfehérváron fitnesztermekben és magánlakásokban tartottak házkutatásokat. Egy kivételével a fitnesztermek a Cutler hálózatához tartoznak.

 A Cutler brand tulajdonosa, Kathi Béla már nyilatkozatott a Blikknek: „Tudok róla, hogy jártak az edzőteremben rendőrök, de nálunk semmi tiltott szert nem találtak. Még házirendünkben is külön kiemeljük, hogy szigorúan tilos behozni vagy használni illegális szereket.”

A gyanú szerint az illegális teljesítményfokozó szerekkel kereskedők összehangoltan dolgoztak. Az is nagy súllyal eshet latba vádemeléskor, hogy ismert arcok, példaképek árulták a szereket a fiataloknak, aki felnéztek rájuk. Úgy tudjuk, nem csak tiltott, hanem hamisított teljesítményfokozókat is kínáltak nekik. Ezt a feltételezést erősíti, hogy a három civil gyanúsított egyikét nem illegális kereskedéssel, hanem teljesítményfokozó szerek előállításával gyanúsítják megalapozottan. Ő még mindig előzetes letartóztatásban van. – mondta el Bagoly Bettina szóvivő a hvg.hu-nak. (képünk illusztráció)