szerző:
hvg.hu

Jól halad a nyomozás a tiltott és hamis teljesítményfokozó szerek kereskedőivel szemben. Már több gyanúsított, köztük két rendőr is, beismerő vallomást tett – tudta meg a hvg.hu a Fővárosi Főügyészségtől.

Elsőként a hvg.hu adott hírt arról, hogy a múlt héten a rendőrség hamis és illegális szerek forgalmazása miatt az ország több pontján, elsősorban fitnesztermekben, összehangolt akciót hajtott végre. A rendőrség akkor megerősítette a hírt, de nem részletezte. Három nappal az országos razzia után a Fővárosi Főügyészség közleményt adott ki: „Az üggyel összefüggésben a Budapesti Nyomozó Ügyészség is eljárást folytat a tiltott teljesítményfokozó szerek kereskedelmével foglalkozó kereskedői-hálózat több tagjával szemben. Ennek az ügynek öt gyanúsítottja van, két rendőr és három civil személy.”

Megbízható forrásból származó információk szerint a két rendőr közül az egyik a BRFK állományának tagja – ő már a nyomozás kezdetén beismerte a bűncselekmény elkövetését, ezért szabadlábon védekezhet. A másik rendőrt, aki a Készenléti Rendőrség tagja, közvetlenül a razzia után, a múlt héten előzetes letartóztatásba helyezték. Alig egy hetet töltött azonban csak a rács mögött. A hvg.hu-nak Bagoly Bettinal, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy szabadlábra helyezték, miután ő is teljes körű beismerő vallomást tett. Így pedig már nem áll fenn annak a veszélye, hogy a nyomozást akadályozva a későbbiekben összebeszél cinkostársaival, vagy bizonyítékokat tüntet el. Egyébként azért a Budapesti Nyomozó Ügyészség jár el ügyükben a Katonai Ügyészség helyett, mert a rendőrök nem a szolgálati időben, hanem magánemberként léptek rossz útra. A gyanú szerint mindketten tiltott szerek értékesítésével foglalkoztak.

Információink szerint a rendőrség ügyészségi nyomozók bevonásával egyszerre csapott le az ország több pontján. A rajtaütésszerű akcióra már csak azért is szükség volt, mert rendőrökkel, azaz kollégákkal szemben is fel kellett lépniük, s ez a hír nem szivároghatott ki idő előtt. Budapesten a Lurdy Házban, továbbá Debrecenben, Kaposváron, Győrben és Székesfehérváron fitnesztermekben és magánlakásokban tartottak házkutatásokat. Egy kivételével a fitnesztermek a Cutler hálózatához tartoznak.

 A Cutler brand tulajdonosa, Kathi Béla már nyilatkozatott a Blikknek: „Tudok róla, hogy jártak az edzőteremben rendőrök, de nálunk semmi tiltott szert nem találtak. Még házirendünkben is külön kiemeljük, hogy szigorúan tilos behozni vagy használni illegális szereket.”

A gyanú szerint az illegális teljesítményfokozó szerekkel kereskedők összehangoltan dolgoztak. Az is nagy súllyal eshet latba vádemeléskor, hogy ismert arcok, példaképek árulták a szereket a fiataloknak, aki felnéztek rájuk. Úgy tudjuk, nem csak tiltott, hanem hamisított teljesítményfokozókat is kínáltak nekik. Ezt a feltételezést erősíti, hogy a három civil gyanúsított egyikét nem illegális kereskedéssel, hanem teljesítményfokozó szerek előállításával gyanúsítják megalapozottan. Ő még mindig előzetes letartóztatásban van. – mondta el Bagoly Bettina szóvivő a hvg.hu-nak. (képünk illusztráció)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!