szerző:
hvg.hu

Nem az amerikai Alice Walton örökölte a világ leggazdagabb asszonya címet Liliane Bettencourt halála után, hanem a L'Oréal új többségi részvényese, Francoise Bettencourt-Meyers.

A Bloomberg dollármilliárdos indexe szerint a L'Oréal részvényeinek magas árfolyama miatt az örökösnő vagyona 43,3 milliárd dollár, vagyis 5,4 milliárddal több, mint Alice Waltoné. Ráadásul a részvények árfolyama még emelkedett is 2,4%-al azt követően, hogy bejelentették Liliane Bettencourt halálhírét.

Mihez kezd Francoise Bettencourt-Meyers ezzel a rengeteg pénzzel? Másképp fogalmazva: mi lesz a világhírű kozmetikai cég,  L'Oréal jövője? Ott van ugyanis a második legnagyobb részvényes, a Nestlé. Kivásárolja-e őt a 64 éves örökösnő?

Francoise asszony édesanyjával ellentétben egyáltalán nem foglalkozik az üzlettel. Most is csak egy szűkszavú nyilatkozatot tett közzé: kevés változás lesz- ígérte. Tökéletesen megbízom a L'Oréal elnökében, Jean-Paul Agonban.

 Francoise asszony katolikus nevelést kapott, férje viszont zsidó, akinek rabbi nagyapját a nácik ölték meg Auschwitzban. Két fiúk született. Ők édesanyjuknál jobban érdeklődnek az üzlet után, melyet dédapjuk alapított. A L'Oréal részvények értéke szárnyal, úgyhogy egy ideig még biztos Francoise Bettencourt-Meyers lesz a világ leggazdagabb asszonya.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!