szerző:
hvg.hu

Nem az amerikai Alice Walton örökölte a világ leggazdagabb asszonya címet Liliane Bettencourt halála után, hanem a L'Oréal új többségi részvényese, Francoise Bettencourt-Meyers.

A Bloomberg dollármilliárdos indexe szerint a L'Oréal részvényeinek magas árfolyama miatt az örökösnő vagyona 43,3 milliárd dollár, vagyis 5,4 milliárddal több, mint Alice Waltoné. Ráadásul a részvények árfolyama még emelkedett is 2,4%-al azt követően, hogy bejelentették Liliane Bettencourt halálhírét.

Mihez kezd Francoise Bettencourt-Meyers ezzel a rengeteg pénzzel? Másképp fogalmazva: mi lesz a világhírű kozmetikai cég,  L'Oréal jövője? Ott van ugyanis a második legnagyobb részvényes, a Nestlé. Kivásárolja-e őt a 64 éves örökösnő?

Francoise asszony édesanyjával ellentétben egyáltalán nem foglalkozik az üzlettel. Most is csak egy szűkszavú nyilatkozatot tett közzé: kevés változás lesz- ígérte. Tökéletesen megbízom a L'Oréal elnökében, Jean-Paul Agonban.

 Francoise asszony katolikus nevelést kapott, férje viszont zsidó, akinek rabbi nagyapját a nácik ölték meg Auschwitzban. Két fiúk született. Ők édesanyjuknál jobban érdeklődnek az üzlet után, melyet dédapjuk alapított. A L'Oréal részvények értéke szárnyal, úgyhogy egy ideig még biztos Francoise Bettencourt-Meyers lesz a világ leggazdagabb asszonya.